Tort de coacaze

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu coacazele. Se adauga migd

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 galbenus
  • 80 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura plina zahar pudra
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 kg coacaze
  • 5 migdale curatate
  • Garnitura:
  • fructe
  • sirop

Mod de preparare

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra.

Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu coacazele.

Se adauga migdalele curatate si taiate bucatele. Se amesteca compozitia cu aluatul si se coace incet la foc potrivit.

Blatul racit se garniseste cu fructe fierte in sirop.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si gris

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci