Tort de Craciun cu glazura de cafea

Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, fai

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 100 g zahar
  • 4 oua
  • 40 g migdale
  • 40 g faina
  • 80 g unt
  • vanilie. Crema: 350 g castane
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 225 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 50 g migdale
  • 50 ml rom. Glazura: 200 g zahar
  • 10 g franc
  • 10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale
  • migdale
  • fondant violet.

Mod de preparare

Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.


Se pune cateva ore la rece, iar apoi se serveste. Alte retete dulciuri: Prajitura cu nuci umplute Chec cu mere Fursecuri de Craciun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide