Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, fai
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.
Se pune cateva ore la rece, iar apoi se serveste. Alte retete dulciuri: Prajitura cu nuci umplute Chec cu mere Fursecuri de Craciun
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacAsa cum spune fetita mea cea mica ''Rulada pour les filles et une pour les garçons'' asa ca am facut doua rulade una pentru...
Rulada cu crema de cacao si nuca de cocosOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii