Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc mic, se adauga zeama de l
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc mic, se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare. Se adauga apoi nucile macinate, migdalele si curmalele maruntite. Se unge cu unt o tava mare de placinta, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa pe foc mic, sa sa coaca. Cand tortul este gata copt se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca, dupa care se taie in doua, pe lungimea tavii. Se pregateste crema intre timp. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat la cald, pe foc mic. Dupa ce s-au intarit se adauga esenta de cafea. Untul se freaca spuma si se amesteca apoi cate o lingura din crema in unt. Se ia o parte din blat, se asaza pe un platou dreptunghiular, se pune un strat de crema iar celalalt blat se pune deasupra.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Tiramisu
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii