Tortul de gutui cu crema de vin este o reteta de tort deosebit, un tort perfect pentru o ocazie festiva cu care veti impresiona cu siguranta invitatii.
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale. Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt. Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele. Se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt:si se coace 35-40 de minute.
Se curata gutuile si se taie felii. Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute. Se adauga praf de budinca. Se dizolva in aceasta compozitie gelatina. Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore.
Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere, zahar, coaja de lamaie si vin. Se dizolva inauntru gelatina si se amesteca pana ce se raceste. Se inglobeaza 300 ml. frisca batuta, rezulta o crema delicioasa.
Crema se aseaza peste gutui si se lasa la rece 3 ore. Se bat 200 ml. de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.
Reteta Tort de gutui cu crema de vin a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii