Tortul de gutui cu crema de vin este o reteta de tort deosebit, un tort perfect pentru o ocazie festiva cu care veti impresiona cu siguranta invitatii.
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale. Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt. Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele. Se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt:si se coace 35-40 de minute.
Se curata gutuile si se taie felii. Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute. Se adauga praf de budinca. Se dizolva in aceasta compozitie gelatina. Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore.
Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere, zahar, coaja de lamaie si vin. Se dizolva inauntru gelatina si se amesteca pana ce se raceste. Se inglobeaza 300 ml. frisca batuta, rezulta o crema delicioasa.
Crema se aseaza peste gutui si se lasa la rece 3 ore. Se bat 200 ml. de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.
Reteta Tort de gutui cu crema de vin a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii