Tort de iarna cu kiwi

Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: zahar, faina, frisca, lapte, ulei, rom.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita otet
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu trufe
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 1 plic frisca
  • 150 ml lapte
  • kiwi
  • capsuni
  • compot de ananas
  • 1 ciocolata cu lapte pentru ras

Mod de preparare

Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Dupa ce se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul si putina sare iar galbenusurile se amesteca cu esenta de rom, cu zaharul vanilat, putin otet, ulei. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, iar la urma se adauga cu grija faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Aluatul astfel obtinut se pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina, sau se poate folosi si folie de aluminiu unsa cu putin ulei, ca sa nu se prinda. Tava se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc mic, astfel incat sa se rumeneasca, dupa care se da focul la mare pentru a prinde o culoare aramie. Compozitia se verifica cu o scobitoare pentru a verifica daca este gata. Daca scobitoarea este curata dupa ce a fost scoasa din blat, inseamna ca acesta este gata.

 

Pentru crema se bate fiecare plic de crema cu 250 ml de lapte si cu 4 linguri de zahar pudra. Este important sa fie respectate instructiunile de pe plic.

In final se prepara frisca dupa instructiunile de pe plic dupa care se pune la rece. Blatul se taie in 3 felii, dupa care partea de jos se pune pe un platou si se insiropeaza cu jumatate de sirop din compotul de ananas. Se intinde crema de trufe iar deasupra se aseaza blatul 2 care se insiropeaza cu cealalta jumatate de sirop din compot si crema de vanilie, iar peste toate se adauga blatul 3. Deasupra se orneaza cu frisca care se intinde si se niveleaza cu o spatula pana tortul este imbracat in frisca. Se aseaza fructele taiate feliute iar peste se presara ciocolata rasa.

 

Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.


Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori