Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere

Am invatat aceasta reteta de cca doi ani si de atunci indiferent de anotimp ea face deliciul familiei, daca vara ne racoreste iarna ne incalzeste inimile cu gustul sublim. Este un tort fin, usor de preparat si il putem prepara in orice combinatie vrem, este versatil si delicios.

Portii
10
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti,
  • 1 pachet de unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca vegetala /din lapte de vaca,
  • 300 ml Iaurt simplu / grecesc,
  • 250 gr branza de vaci,
  • 150 gr zahar tos,
  • 2 pliculete de gelatina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 3 banane (sau orice fel de fructe proaspete /compot)

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti intr-un strat uniform pe toata baza formei si punem in frigider. In 150 ml de apa dizolvam gelatina alimentara si lasam la inmuiat 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze cocoloase si pentru a se dizolva complet. In cele zece minute pregatim crema.

Mixam spuma frisca cu zaharul. Adaugam iaurtul si branza de vaci, un strop de sare si zaharul vaniliat.

Mixam bine si adaugam gelatina care deja s-a ingrosat, putin cate putin. Impartim crema in doua, jumatate se lasa alba in cealalta jumatate punem cele doua linguri de cacao amestecate cu 2-3 linguri din iaurtul folosit.Mixam pana se incorporeaza perfect. Scoatem forma de tort din cuptor si turnam peste biscuiti crema alba, adaugam bananele taiate rondele si biscuiti rotunzi cu gem si ciocolata, turnam compozitia cu cacao, intr-un poss am pus cateva linguri din compozitia alba si i-am adaugat tortului un strat alb deasupra. Am dat la frigider doua ore pentru a se intari tortul, l-am pudrat cu cacao deasupra si l-am servit cu cei dragi. Un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Rascovi marinati
5
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Parteneri
Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Bucataras.RO

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...

Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet