Am invatat aceasta reteta de cca doi ani si de atunci indiferent de anotimp ea face deliciul familiei, daca vara ne racoreste iarna ne incalzeste inimile cu gustul sublim. Este un tort fin, usor de preparat si il putem prepara in orice combinatie vrem, este versatil si delicios.
Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti intr-un strat uniform pe toata baza formei si punem in frigider. In 150 ml de apa dizolvam gelatina alimentara si lasam la inmuiat 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze cocoloase si pentru a se dizolva complet. In cele zece minute pregatim crema.
Mixam spuma frisca cu zaharul. Adaugam iaurtul si branza de vaci, un strop de sare si zaharul vaniliat.
Mixam bine si adaugam gelatina care deja s-a ingrosat, putin cate putin. Impartim crema in doua, jumatate se lasa alba in cealalta jumatate punem cele doua linguri de cacao amestecate cu 2-3 linguri din iaurtul folosit.Mixam pana se incorporeaza perfect. Scoatem forma de tort din cuptor si turnam peste biscuiti crema alba, adaugam bananele taiate rondele si biscuiti rotunzi cu gem si ciocolata, turnam compozitia cu cacao, intr-un poss am pus cateva linguri din compozitia alba si i-am adaugat tortului un strat alb deasupra. Am dat la frigider doua ore pentru a se intari tortul, l-am pudrat cu cacao deasupra si l-am servit cu cei dragi. Un deliciu.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii