Tortul de iaurt cu nuga si pere este o reteta de tort deosebita. Nu este greu de preparat iar rezultatul este unul spectaculos, pe masura asteptarilor. Puteti utiliza si alte fructe.
Se unge forma cu unt si se imbraca in folie alimentara transparenta. Perele se scurg de sirop, dar pastrati siropul intr-un vas. Fulgii de porumb se maruntesc si untul se topeste pe foc mic. Gelatina se acopera cu apa si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Se piseaza apoi si se amesteca bine cu siropul de pere incalzit, amestecand continuu. Se amesteca apoi cu untul topit si cu fulgii de porumb, dupa care turnam compozitia in forma. Se lasa 10 minute.
Perele se taie felii si se aseaza peste blat.
Pentru crema:
se acopera gelatina cu apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Frisca se bate bine, se iau din ea 5 linguri, se pun intr-un cornet, care se pastreaza la rece pentru a fi folosit ulterior la ornare. Chefirul se amesteca cu nuga. Gelatina inmuiata se pune la foc mic, amestecand continuu, dupa care se adauga la crema. Se amesteca bine frisca si lichiorul de pere. Crema astfel obtinuta se pune peste blat si pere si se niveleaza cu un cutit. Forma de tort se pune apoi in frigider pentru 2 ore.
Pentru decor se folosesc fulgii de porumb maruntiti. Se tine tortul putin inclinat si se tapeteaza cu fulgii pisati. Alunele de padure se taie in jumatate si se rumenesc usor la cuptor. Tortul se decoreaza cu frisca din cornet si cu jumatatile de alune.
Reteta a fost recomandata de Sava Laura pe forumul culinar.ro.
Tortul de iaurt cu nuga si pere se poate servi cu inghetata sau la cafea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii