Tort de inghetata cu zmeura

Pentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort, peste hirtie de copt si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita suc da lamaie
  • Crema: 150 g zmeura
  • 5 galbenuse
  • 125 ml vin alb
  • 120 g zahar
  • 3 foi gelatina alba
  • 400 ml frisca
  • 75 g ciocolata alba topita

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort, peste hirtie de copt si se coc 3 ore la 100 grade. Zmeura se face piure. Galbenusurile, vinul alb si zaharul se bat pe aburi. Gelatina se pune la muiat apoi se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Crema se imparte in 2 parti, una se amesteca cu ciocolata alba topita si racita, cealalta cu zmeura. Pe blat se pun cremele. Se trece cu o furculita prin cele 2 creme pentru a se amesteca. Se da 3-4 ore la congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc