Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora.
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora. Il taiem in 6 parti egale
O parte se intinde si se decupeaza 24 sau 32, depinde in cate felii doriti sa taiati tortul , forme mici, ca la fursecuri (stelute, floricele, inimioa), ce vreti voi care le coacem la 175°C timp de 8-10 min.
Intre timp ungem o forma de tort de 26cm si intindem o parte din cele 5 bucati ramase, apoi coacem la 180°C circa 12-15 min, pe rand pana le terminam.
Cand suntem gata facem crema din coaja rasa de la 2 lamai, 150ml suc de lamaie, 175gr zahar, un zahar vanilat si 2 linguri amidon, le punem pe foc pana se topeste zaharul.
Apoi inainte sa luam crema de pe foc adaugam 3 oua, si amestecam pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga 200gr unt moale.
Incepem sa intindem crema intre foi, si la sfarsit facem o glazura din 225gr zahar pudra si 4-5 linguri suc de lamaie sau portocale, eu am pus lamaie.
Se lasa 2-3 linguri de crema deoparte pentru fursecuri, care se lipesc si se pun peste glazura. Am mai ornat cu fistic si gata tortul.
Pofta buna!
Reteta Tort de lamaie a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tiramisu cu lamaie,
Tort cu lamaie,
Tort de lamaie usor si delicios
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii