100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta co
100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta coca se fac patru foi care se coc pe fundul de la forma de tort uns cu unt.
Separat se prepara crema. Se pune faina intr-un vas si se toarna cate putin laptele, amestecand mereu pana se ingroasa. Se freaca intre timp untul cu zaharul si se amesteca in crema, dupa ce aceasta s-a racit, impreuna cu zeama de lamaie si coaja rasa. Se ung foile de tort cu crema si se lasa 24 de ore pana sa se serveasca.
Se poate servi si cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajituri simple
Cornulete cu rahat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii