Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.
Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul si praful de copt cu mana, pana se obtine un aluat consistent. Daca este prea sfaramicios, se pune in causul palmei ulei si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece 30 de minute.
Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme rotunde de tort, unsa in prealabil si tapetata, cu fundul detasabil, cu diametrul de 26 cm. Alta 1/3 se aseaza pe marginea formei.
In compozitia de mac se adauga preful de budinca, se amesteca bine si se toarna peste aluat.
Ce a ramas din aluat se taie fasii care se aseaza peste compozitie sau se faramiteaza.
Tortul se coace in cuptorul incins dinainte, 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire.
Cu frisca, la o cafea sau ca desert pricipal.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii