Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, bat
Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina. In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos. Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora.
Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajitura olandeza cu fructe
Tort cu mere coapte

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii