Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, bat
Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina. In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos. Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora.
Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajitura olandeza cu fructe
Tort cu mere coapte
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii