Tort de mere

Merele se curata, se scoate mijlocul, se aseaza intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, se umple mijlocul fiecarui mar cu un sambure de nuca si 1-2 visi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere de marime mijlocie si sa nu fie zemoase (golden)
  • 4 oua
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 100 g nuci
  • visine din dulceata
  • 50 g unt
  • putina sare
  • 1/2 lingurita cu amoniu
  • scortisoara
  • 4 linguri cu zahar pentru blat si 3 linguri cu zahar de pus peste mere
  • compot de ananas (500 gr.)

Mod de preparare

Merele se curata, se scoate mijlocul, se aseaza intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, se umple mijlocul fiecarui mar cu un sambure de nuca si 1-2 visine. Se presara peste ele 3 linguri cu zahar, apoi peste fiecare mar se aseaza un capacel de unt. Se da la cuptor la foc mic si se lasa 20-25 minute.

Cat merele sunt la cuptor se pregateste blatul: se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema, se pune amoniacul stins cu putin suc de lamaie, faina treptat, apoi albusul amestecand incet, de jos in sus.

Compozitia se torna peste mere, se da din nou la cuptor, la foc mic 40-45 minute. Cand s-a racit bine, se insiropeaza cu 3-4 linguri cu sirop de ananas, se lasa 2 ore la rece, apoi se pune forma putin pe foc sa se incalzeasca (pentru a se topi untul), se rastoarna pe platou, se imbraca tot cu frisca, se orneza cu frisca, bucatele de ananas si ciocolata. Ciocolata se pune intr-un vas mic, acest vas se pune in alt vas cu apa, se pune pe foc, iar cand se topeste se pune putin unt . Se tine la frigider pana se consuma.


Se serveste rece cu un vin demi dulce.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Paste cu bacon si ciuperci
Bucataras.RO

Paste cu bacon si ciuperci

Paste cu bacon si ciuperci
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!