Tort de mere

Pentru acest tort aveti nevoie de mere, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, zahar vanilat, gem sau dulceata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1
  • 5 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva linguri gem

Mod de preparare

Merele se curata de cotoare si coaja, apoi se pun intr-un vas cu 200 gr zahar caramelizat in prealabil. Se umplu merele cu gem sau dulceata, dupa care se face un pandispan. Se bat albusurile cu 200 gr zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand cate un galbenus si 1 lingura de ulei. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna totul in ploaie peste oua. Se toarna intreaga compozitie peste merele din vas si se pune totul la cuptor pentru 40 de minute.


Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc