Pentru acest tort aveti nevoie de mere, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, zahar vanilat, gem sau dulceata.
Merele se curata de cotoare si coaja, apoi se pun intr-un vas cu 200 gr zahar caramelizat in prealabil. Se umplu merele cu gem sau dulceata, dupa care se face un pandispan. Se bat albusurile cu 200 gr zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand cate un galbenus si 1 lingura de ulei. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna totul in ploaie peste oua. Se toarna intreaga compozitie peste merele din vas si se pune totul la cuptor pentru 40 de minute.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii