Tort de mere… ce poate fi mai bun?
1. Pentru sosul de caramel, topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce devine aurriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
2. Amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortiosara, nucsoara, fulgii de migdale si un praf de sare. Lasa-le de-o parte.
3. Bate cu mixerul 175 g unt la temperature camerei si incepe apoi sa adaugi treptat zaharul. Bati pana se topeste un pic zaharul. Adauga si esenta de vanilie sic and zaharul s-a topit, pune cate un ou, si dupa fiecare ou pune o lingura din amestecul de ingrediente uscate.
4. Cand toata compozitia e gata, transfera jumatate intr-o forma de tort cu fund detasabil. Foloseste o forma cu diametru 24 cm si tapeteaz-o cu unt si faina.
5. Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Peste compozitie, pune felii de mar pana acoperi toata suprafata. Toarna jumatate din cantitatea de caramel. Pune apoi si restul compozitiei. Bate un pic forma de blat pentru a fi sigur ca s-a nivelat perfect. Aseaza deasupra si restul feliilor de mar si toarna caramelul ramas.
6. Baga la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 1h si 5 minute, sau pana trece testul scobitorii. Daca bagi o scobitoare in el si iese curata e gata. Atentie, nu deschide usa cuptorului mai devreme de 45 de minute pentru ca tortul se va lasa.
7. Cand il scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi presara un pic de zahar vanilat deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii