Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate mijlocul. Cand s-a racit zaharu
Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate mijlocul. Cand s-a racit zaharul (de tot) se pune un strat subtire de margarina peste el, si apoi de aduga merele(intregi). Se pune vasul la cuptor pana cand merele sunt aproape coapte.
Intre timp se face aluatul: Se bat albusurile spuma, se aduga zaharul si se bate foarte bine. Apoi se aduga praful de copt(dizolvat in otet) si galbenusurile si se mai bate putin. La final se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste mere si se pune din nou la cuptor. Cand s-a copt si aluatul se intoarce tortul pe o farfurie.
Se poate servi cu frisca.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii