Tort de mere caramelizat

Tort de mere caramelizat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort de mere caramelizat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • praf de copt

Mod de preparare

Acest tort de mere este printre primele torturi pe care le-am facut, in facultate. Este foarte usor de facut, foarte prezentabil, iar de gust nici nu mai vorbesc.


Asadar sa trecem la treaba. In primul caramelizam la foc mic zaharul, ca si pentru crema de zahar ars. Intindem bine pe toata suprafata oalei (si pe margini, pana sus) si lasam sa se raceasca.


Intre timp taiem merele felii (nu le-am curatat coaja) si preparam aluatul:


Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu cele 5 linguri de zahar, pana devin tari. Apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza spuma. Adaugam cate o lingura de faina, in ploaie, iar la final adaugam praful de copt (jumatate de plic).


Verificam zaharul caramelizat sa vedem daca s-a intarit, cand e gata ungem bine bine cu unt peste tot. Punem toate merele taiate felii pe fundul oalei, si apoi turnam aluatul.


Punem in cuptorul incins si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.


Puteti sa va lasati fantezia sa isi faca de cap. In ultimul pe care l-am facut, din loc in loc am pus niste bucati de ciocolata ... un deliciu!
Se poate servi cu frisca, sau cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc