Pentru aputea prepara aceasta reteta de tort de mere cu budinca, sunt necesare urmatoarele ingrediente: budinca, faina, mere, nuci, oua, zahar, visine din compot.
Se decojesc merele si se aseaza in tava unsa cu unt. Se face cate o scobitura adanca la codita fiecarui mar si se pune cate o lingurita de miez de nuca amestecata cu o lingurita de zahar. Tava se lasa la cuptor pana se coc merele. Cat timp merele stau la copt, se face blatul.
Galbenusurile se separa de albusuri, dupa care se amesteca bine cu 300 g zahar si cu 10 linguri de apa fierbinte pana devine o spuma. Se adauga faina si albusurile batute spuma.
Compozitia de blat se toarna peste merele din cuptor, dupa care se aseaza visine pe blat.
Cand e gata, se rastoarna tava si se lasa blatul sa se raceasca. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste blat.
Se poate servi dupa ce se raceste.
Alte retete recomandate:
Tort simplu cu pere
Tort cu prune si cocos
Tort cu banane si ciocolata
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii