Tort de mere cu budinca

Pentru aputea prepara aceasta reteta de tort de mere cu budinca, sunt necesare urmatoarele ingrediente: budinca, faina, mere, nuci, oua, zahar, visine din compot.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 13-14 mere
  • 14 nuci
  • 14 lingurite de zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 200 g faina
  • un plic de budinca de vanilie sau ciocolata
  • visine din compot

Mod de preparare

Se decojesc merele si se aseaza in tava unsa cu unt. Se face cate o scobitura adanca la codita fiecarui mar si se pune cate o lingurita de miez de nuca amestecata cu o lingurita de zahar. Tava se lasa la cuptor pana se coc merele. Cat timp merele stau la copt, se face blatul.

Galbenusurile se separa de albusuri, dupa care se amesteca bine cu 300 g zahar si cu 10 linguri de apa fierbinte pana devine o spuma. Se adauga faina si albusurile batute spuma.

Compozitia de blat se toarna peste merele din cuptor, dupa care se aseaza visine pe blat.

Cand e gata, se rastoarna tava si se lasa blatul sa se raceasca. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste blat.


Se poate servi dupa ce se raceste.

Alte retete recomandate:

Tort simplu cu pere

Tort cu prune si cocos

Tort cu banane si ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc