Tort de mere cu glazura de rom

Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se adauga nucile macinate,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 280 g zahar
  • 280 g nuci
  • 5 mere acrisoare
  • 50 g pesmet
  • 1 lingura rom
  • Umplutura:
  • marmelada
  • Glazura:
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare

Se unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici.

Se adauga nucile macinate, merele acrisoare curatate si date pe razatoare, pesmetul stropit cu rom si albusurile bine batute spuma.

Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua si se umple cu marmelada.

Se acopera cu glazura de rom, preparata la rece sau la cald, din zahar pudra si rom.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori