Tort de mere cu visine si nuca

Pentru tort de mere cu visine si nuca intr-o cratita de 3 kg sau intr-o forma de tort, se pune untul taiat cubulete mici si 250 gr zahar, in asa fel incat sa acopere tot fundul formei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100gr. unt
  • 1 pahar zahar(250gr.)
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 6 oua
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 6-7 mere potrivite
  • 6 linguri apa
  • frisca lichida
  • 6-7 bucati miez de nuca
  • 6-7 visine din visinata
  • compot sau congelate
  • esenta rom.

Mod de preparare

Pentru tort de mere cu visine si nuca intr-o cratita de 3kg sau intr-o forma de tort, se pune untul taiat cubulete mici si 250gr. zahar, in asa fel incat sa acopere tot fundul formei. Merele se curata de coaja, se scoate casuta cu samburi din mijloc cu ajutorul unei ustesile speciale pentru scobit mere si se umplu cu cate un miez de nuca, o visina si o picatura de esenta de rom. Merele se aseaza in forma de tort peste unt si zahar si se dau la cuptorul incins la foc mediu pana se topeste untul si zaharul iar merele se inmoaie.
Blatul: Lucrul la aluatul pentru blat se incepe dupa ce se scot merele din cuptor.
Se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de zahar pana devin spuma, se adauga 3 linguri cu apa amestecand bine dupa fiecare si apoi faina, cate o lingura amestecand usor. Albusurile se bat spuma tare si se adauga pe rand 3 linguri de apa. Se incorporeaza albusurile in compozitia anterioara si se toarna totul peste merele care intre timp s-au racorit putin. Se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos. Se scoate, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca proaspat batuta.


Tortul de mere cu visine si nuca se serveste in farfurioare de desert. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide