Tort de migdale

Pregatim blatul: Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma Se bat albusurile cu

Timp pregatire
260 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 30g faina
  • 140g martipan
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 230g zahar
  • Crema:
  • 6 foi de gelatina
  • 250ml vin alb
  • 25g martipan
  • 29g zahar
  • 10g Amaretto
  • 100g nuga de migdale
  • 500g frisca
  • Ornat:
  • 100g fulgi de migdale
  • 150 struguri albi fara samburi
  • 4 linguri zahar
  • figurine decorative de ciocolata

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Incalzim maritpanul putin la cuptorul cu microunde si se bate cu galbenusurile, cu telul pana devine ca o spuma

Se bat albusurile cu zahar. Se amesteca faina cu pudra de cacao si se incorporeaza in spuma de martipan, aternand cu albusurile batute. Introducem compozitia intr-o punga-sprit cu gaura avand un diametru de 1 cm si se spriteaza 3 blaturi rotunde pe o foaie de copt pusa intr-o tava.

Se coc la cuptor cate 20 min. Se scot si se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei:

Se inmoaie gelatina in apa rece. Incalzim intr-o cratita vinul alb cu martipan, zahar si Amaretto; adaugam nuga si o lasam sa se topeasca inauntru. Se dizolva gelatina in compozitia calda de migdale si se transfera intr-o baie rece, cu gheata.

Se bate pana incepe sa se intareasca si se inglobeaza frisca batuta.

Montarea tortului

Pe un platou se aseaza un blat si se unge cu 1/3 din crema; se aseaza al doilea blat si se unge cu a doua treime de crema. Se acopera cu al treilea blat si tortul se unge cu restul de frisca si se da la frigider 3-4 ore.

Ornarea tortului.

Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana se rumenesc. Se lasa la racit si se incrusteaza pe marginea tortului. Se spala si se sterg boabele de struguri si se tavalesc prin zahar.
Se orneaza tortul cu struguri si figurine de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa