Tort de migdale

Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie, faina si albusurile batute s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr rahat
  • 100 gr migdale dulci
  • 30 gr nuca sau migdale
  • zeama si coaja de la o jumatate lamaie
  • 150 gr faina
  • crema

Mod de preparare

Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie, faina si albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si pesmet, se toarna in ea compozitia si se baga in cuptor. Blatul copt se taie in doua pe mijloc si se umple apoi cu crema sau marmelada.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc