Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pent
Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca migdalele usuca aluatul.
Se inglobeaza faina si albusurile batute spuma.
Se amesteca usor si la urma se adauga untul moale fara a fi incalzit, vanilia si coaja de lamaie rasa. Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu faina si sc coace compozitia la foc potrivit 35-40 min. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Crema. Se bat pe foc moale albusurile cu zaharul pana se intaresc bine. Se ia compozitia de pe foc si se mai bate pana se raceste. Se opreste jumatate din compozitie si sc adauga untul putin moale si fructele foarte bine scurse. Visinele se oparesc cu sirop si
se scurg.
Blatul se taie in doua, se pune crema la mijloc si tortul se unge deasupra cu albusul oprit. Se presara cu migdale taiate in fasii lungi si prajite putin. Se da 3 min la cuptor, la foc moale, pana se usuca albusul.
Crema nu se topeste in timp atat de scurt.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii