Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.
Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.
Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtÎmi place pasta de ton și o combin în multe feluri. De data aceasta am combinat-o cu ardei copt și a ieșit...
Pasta de ton cu ardei coptGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii