Tort de migdale cu portocale si frisca

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g migdale
  • 200 ml rom
  • 1 lingura faina
  • Crema:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • 4 foi gelatina
  • zeama de la 2 portocale
  • 500 g frisca
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.

Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.

Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.

Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori