Tort de migdale insiropat

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g migdale
  • faina
  • Siropul: 200 g zahar
  • 1 pahar apa. 1/2 baton vanilie
  • coaja si zeama de la 4-5 portocale
  • Crema combinata: 100 g unt
  • 200 g marmelada de portocale
  • migdale taiate
  • 200 zahar
  • zeama de la 2 por
  • tocale
  • fructe zaharisite
  • 500 g coaja de portocala fiarta in 200 g zahar
  • Glazura: serbet de portocale

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor.

Se insiropeaza si apoi se taie blatul in trei si se umple.

Siropului fiert bine si legat, i se adauga zeama portocalelor.

Tortul se glaseaza cu serbet de portocale. intre blaturi se adauga marmelada de portocale, migdale taiate si crema. (untul frecat cu zaharul in care s-a pus zeama de portocale, coaja de portocala fiarta in zahar, bine maruntita, si diferite fructe zaharisite, daca avem)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori