Tort de migdale si ciocolata

Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste pe foc mic ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr migdale
  • 100 gr zahar pisat
  • 75 gr ciocolata
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr zahar
  • putina apa
  • putina zeama de lamaie
  • 6 batoane de ciocolata
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat.

Se topeste pe foc mic ciocolata cu putina apa. Se adauga,

amestecand mereu, untul cate putin si galbenusurile puse pe rand.

Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul si la urma albusurile spuma. Se amesteca usor.

Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace blatul cam 30 de minute la foc moale.

Se glaseaza cu glazura de ciocolata. Este un tort fin.

Pentru glazura, se prepara un sirop din zahar cu putina apa si zeama de lamaie, in care se adauga ciocolata si se Iasa sa fiarba pana se ingroasa amestecand mereu.

Cand se raceste se adauga untul si imediat ce s-a topit, se toarna imediat glazura peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori