Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste pe foc mic ciocolata
Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat.
Se topeste pe foc mic ciocolata cu putina apa. Se adauga,
amestecand mereu, untul cate putin si galbenusurile puse pe rand.
Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul si la urma albusurile spuma. Se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace blatul cam 30 de minute la foc moale.
Se glaseaza cu glazura de ciocolata. Este un tort fin.
Pentru glazura, se prepara un sirop din zahar cu putina apa si zeama de lamaie, in care se adauga ciocolata si se Iasa sa fiarba pana se ingroasa amestecand mereu.
Cand se raceste se adauga untul si imediat ce s-a topit, se toarna imediat glazura peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura simpla si rapida cu visine
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu capsuni
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii