Tort de migdale si ciocolata

Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste pe foc mic ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr migdale
  • 100 gr zahar pisat
  • 75 gr ciocolata
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr zahar
  • putina apa
  • putina zeama de lamaie
  • 6 batoane de ciocolata
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat.

Se topeste pe foc mic ciocolata cu putina apa. Se adauga,

amestecand mereu, untul cate putin si galbenusurile puse pe rand.

Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul si la urma albusurile spuma. Se amesteca usor.

Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace blatul cam 30 de minute la foc moale.

Se glaseaza cu glazura de ciocolata. Este un tort fin.

Pentru glazura, se prepara un sirop din zahar cu putina apa si zeama de lamaie, in care se adauga ciocolata si se Iasa sa fiarba pana se ingroasa amestecand mereu.

Cand se raceste se adauga untul si imediat ce s-a topit, se toarna imediat glazura peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci