Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste pe foc mic ciocolata
Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat.
Se topeste pe foc mic ciocolata cu putina apa. Se adauga,
amestecand mereu, untul cate putin si galbenusurile puse pe rand.
Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul si la urma albusurile spuma. Se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace blatul cam 30 de minute la foc moale.
Se glaseaza cu glazura de ciocolata. Este un tort fin.
Pentru glazura, se prepara un sirop din zahar cu putina apa si zeama de lamaie, in care se adauga ciocolata si se Iasa sa fiarba pana se ingroasa amestecand mereu.
Cand se raceste se adauga untul si imediat ce s-a topit, se toarna imediat glazura peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura simpla si rapida cu visine
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu capsuni
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii