Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste pe foc mic ciocolata
Pentru blat, se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de nuci si se amesteca cu zaharul pisat.
Se topeste pe foc mic ciocolata cu putina apa. Se adauga,
amestecand mereu, untul cate putin si galbenusurile puse pe rand.
Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul si la urma albusurile spuma. Se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace blatul cam 30 de minute la foc moale.
Se glaseaza cu glazura de ciocolata. Este un tort fin.
Pentru glazura, se prepara un sirop din zahar cu putina apa si zeama de lamaie, in care se adauga ciocolata si se Iasa sa fiarba pana se ingroasa amestecand mereu.
Cand se raceste se adauga untul si imediat ce s-a topit, se toarna imediat glazura peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura simpla si rapida cu visine
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii