Tort de migdale si portocale

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma. Se toarna compozi

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • 2 portocale
  • 8 oua
  • 250 g migdale
  • Glazura:
  • serbet de portocale
  • Garnitura:
  • felii de portocale
  • cirese zaharisite
  • stafide

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit. Rece se glaseaza cu serbet de portocale.

Se orneaza cu bucati de portocale colorate in roz: la mijlocul tortului se pune o portocala cu feliujele despicate, iar la margine se pune cate o felie de portocala.

La mijloc si pe fiecare bucata roz se pune cate o cireasa zaharisita, iar in mijlocul acesteia se pune o stafida.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci