Tort de migdale si portocale

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma. Se toarna compozi

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • 2 portocale
  • 8 oua
  • 250 g migdale
  • Glazura:
  • serbet de portocale
  • Garnitura:
  • felii de portocale
  • cirese zaharisite
  • stafide

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit. Rece se glaseaza cu serbet de portocale.

Se orneaza cu bucati de portocale colorate in roz: la mijlocul tortului se pune o portocala cu feliujele despicate, iar la margine se pune cate o felie de portocala.

La mijloc si pe fiecare bucata roz se pune cate o cireasa zaharisita, iar in mijlocul acesteia se pune o stafida.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc