Tort de morcovi

Voi pregati astazi un tort de morcovi, un tort foarte indragit la noi, atat de adulti cat si de copii. Incearca-l si atat tu cat si familia ta va veti indragosti de el.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g de faina de calitate
  • 100 g de miez de nuca
  • 350 g de morcovi
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita si ½ de praf de copt
  • 1 lingurita si ½ de scortisoara
  • 300 g de zahar
  • 4 oua
  • 240 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 40 ml de fresh de lamaie
  • un praf de sare
  • extra unt si faina pentru tapetat 2 tavi de tort cu diametrul de 28
  • Pentru crema de branza:
  • 200 g de unt nesarat la temperatura camerei
  • 400 g de crema de branza tot la temperatura camerei
  • 230 g de zahar pudra
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 250 ml de apa
  • 150 g de zahar
  • 25 ml de esenta de vanilie
  • 4 linguri de fresh de lamaie
  • 4 linguri de fresh de portocala

Mod de preparare

Decorul este strict optional, asa ca ai mana libera sa alegi ce vrei. De la fructe proaspete sau modele din martipan sau fondant, pana la ciocolata sau orice altceva-ti vine in minte. Eu voi folosi ciocolata alba in care voi amesteca putin sofran, si niste kumquats care mi-au facut pur si simplu cu ochiul in supermarket. Daca nu gasesti le poti inlocui lejer cu portocale.


Incepe cu siropul, pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta de vanilie, fresh-ul de lamaie si fresh-ul de portocala. Lasa totul sa fiarba, pana scade si se transforma intr-un sirop. Cam asa ar trebui sa fie consistenta sa. Lasa-l sa se raceasca de tot.

Pune miezul de nuca la prajit, intr-o tigaie. Adauga-l apoi intr-un blender cu tocator si toaca-l. Da morcovii pe razatoarea mica.

Intr-un bol incapator amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, praful de sare si scortisoara. Cu ajutorul unui mixer, bate ouale pana isi dubleaza volumul – cca 1 minut. Adauga treptat zaharul si continua sa bati. Incorporeaza si uleiul, fresh-ul de lamaie si esenta de vanilie. Pune si compozitia solida peste, mixand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Adauga morcovii si nucile si mai amesteca putin. Tapeteaza 2 tavi de cuptor cu diametrul de 28 folosind unt si faina.

Imparte compozitia in 2 parti egale, pune-le in tavi si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 25-30 min. Fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, inseamna ca s-au copt perfect. Scoate-le pe un suport sau pe un tocator sa se raceasca.

Bate untul intr-un bol, folosind un mixer. Untul trebuie sa fie obligatoriu la temperatura camerei. Da-l deoparte si repeta procesul si cu crema de branza. Incorporeaza-le pe-amandoua, amestecand constant tot cu mixerul. Cerne zaharul pudra, si adauga-l peste impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala.

Cand blaturile s-au racit, taie varfurile cu un cutit cat sa le aduci la acelasi nivel. Zdrobeste varfurile si da-le deoparte pentru ca le vei folosi la decor. Unge blaturile din loc in loc cu siropul. Nu pune foarte mult deodata pentru ca altfel va deveni prea insiropat si se va zdrobi. Cand blaturile au absorbit siropul, pune o parte din cantitatea de crema deasupra si intinde-o bine. Asaza cel de-al doilea blat si pune si pe-acesta restul de crema incat sa-l acoperi. Pune deasupra, pe margini bucatile de blat zdrobit. Si-acum decorul de care iti povesteam mai devreme. Lasa tortul la frigider cca 3-4 ore inainte de a-l servi.

Daca doresti un tort mai inalt, repeta inca o data toti acesti pasi. Este un tort extrem de aromat si foarte usor de pregatit. 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Pâinici cu brânză
Bucataras.RO

Pâinici cu brânză

O nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...

Pâinici cu brânză
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!