Tort de napolitane cu mousse de cafea si nuci

Tortul de napolitane cu mousse de cafea si nuci este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zile de nastere sau alte sarbatori.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 4 ouă
  • 250 grame zahăr tos
  • 200 grame miez de nucă măcinată
  • 3 linguri pesmet
  • 1 pachet de foi de napolitane gata preparate (din care este necesară numai o treime)
  • Pentru cremă:
  • 250 grame margarină
  • 250 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 3 linguri de cafea neagră tare
  • 1 lingură cafea măcinată (sau ness)
  • Pentru glazura:
  • o mână de miez de nucă prăjită
  • tăiată bucati mai mari sau pisata cu facaletul

Mod de preparare

Intai se separa albusul de galbenus si albuşul se bate cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. După ce spuma s-a întărit se continuă baterea şi se înglobează treptat zahărul. Se adaugă unul câte unul gălbenuşurile de ou apoi se înglobează cu mişcări lente, de jos în sus, miezul de nucă şi pesmetul.

Se tapetează fundul unei tăvi de mărime medie cu foile de napolitană, după care se acoperă cu un strat uniform de cremă cu nucă. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (cca 180°C) şi se coace circa 20 minute. Se poate verifica dacă s-a copt prin testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, după care se aşteaptă să se răcească complet. In acest timp se amestecă bine margarina moale cu zahărul pudră şi se adaugă gălbenuşul de ou. Se încorporează şi cele două tipuri de cafea, apoi această cremă se adaugă peste cealaltă care a fost la cuptor. Se presară cu nuca prăjită şi tocată bucaţi mai mari şi se lasă să se întărească.


Tortul se taie cu cuţit înmuiat în apă fierbinte pentru a obţine felii uniforme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide