Tort de ness

Tortul de ness este o reteta potrivita pentru iubitorii de cafea. Este un tort ce se prepara usor si are aroma intensa de cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri apa
  • 300 g faina
  • Crema de cafea:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 pachetele de ness(80 g unul)
  • 2 linguri rase de cafea
  • 1 esenta de rom
  • putina ciocolata rasa pentru ornament

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri! Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul! Adaugam apa.

Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam! turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min! dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos.

Crema:

In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile si batem bine. In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta.

Adaugam galbenusurile batute si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze.

Asamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am. Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece.

Dupa minim 2 ore l-am servit! Nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta, m-am mai repetat?


Serviti tortul de ness rece.

Reteta de tort de ness propusa de Antzuka pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide