1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
2.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga 80 g zahar pudr.Galbenusurile se freaca spuma cu 40 g zahar pudra si se adauga alternativ faina si albusurile batute spuma, nucile in mai multe reprize si la sfarsit, romul. Compozitia se desarta in forma de copt si se coace 30 – 40 de minute (se face proba coacerii cu andreaua sau cu o scobitoare). Se scoate pe gratar si se lasa sa se raceasca.
3.Pentru crema, faina se amesteca cu laptele, se ingroasa la foc mic. Untul se freaca spuma cu zahar, se adauga crema fiarta, nucile si romul,, se amesteca – compozitia trebzuie sa fie omogena, onctuoasa si spumoasa.
4.Blatul de tort se taie pe orizontala in 3 – 5 foi care se umplu cu crema de nuca cu rom acoperind si marginile. Se insemneaza locul feliilor si se orneaza cu jumatatile de samburi de nuci. Se tine la rece pana la servire.
Alte retete recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseLa cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita...
Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantatPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii