1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
2.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga 80 g zahar pudr.Galbenusurile se freaca spuma cu 40 g zahar pudra si se adauga alternativ faina si albusurile batute spuma, nucile in mai multe reprize si la sfarsit, romul. Compozitia se desarta in forma de copt si se coace 30 – 40 de minute (se face proba coacerii cu andreaua sau cu o scobitoare). Se scoate pe gratar si se lasa sa se raceasca.
3.Pentru crema, faina se amesteca cu laptele, se ingroasa la foc mic. Untul se freaca spuma cu zahar, se adauga crema fiarta, nucile si romul,, se amesteca – compozitia trebzuie sa fie omogena, onctuoasa si spumoasa.
4.Blatul de tort se taie pe orizontala in 3 – 5 foi care se umplu cu crema de nuca cu rom acoperind si marginile. Se insemneaza locul feliilor si se orneaza cu jumatatile de samburi de nuci. Se tine la rece pana la servire.
Alte retete recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii