Tort de nuca

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul, nuca, zaharul vanilat,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 3 linguri rom
  • 4 linguri pesmet fin
  • 3 linguri cacao sau ciocolata rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 jumatate praf de copt sau 1 varf de cutit bicarbonat
  • crema de ciocolata

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, ciocolata si se amesteca bine. In compozitie se introduc apoi usor albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor. Dupa ce tortul s-a copt, se scoate, se lasa la racit si se taie in doua, pe orizontala. Se pune apoi la mijloc o crema de ciocolata si se imbraca tortul in crema.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Tiramisu

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc