Tort de nuci la rece

Ca sa fie mai gustos, tortul de nuci la rece se face cu doua zile inainte si se tine la frigider.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 ml apa sau
  • lapte
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g nuci prajite si macinate. Crema:
  • 100 ml apa sau lapte
  • 15 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 2 linguri de zeamil sau
  • faina
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru tortul de nuci la rece se fierbe laptele cu zaharul, cacaoa si zeamilul cateva minute, se ia de pe foc, apoi se incorporeaza incet untul; daca se taie, se adauga ouale si se mai da putin pe foc pana isi revine. Cand se raceste, cu ajutorul unui cutit, se orneaza pe deasupra cu frisca cu alune, migdale, portocale si banane. Ca sa fie mai gustos, se face cu doua zile inainte si se tine la frigider.


Tortul de nuci la rece se serveste ornat cu frisca,cu alune, migdale, portocale si banane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori