Tort de pandispan cu crema de castane

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 1 pahar apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Crema:
  • 1 kg piure de castane
  • 250 g unt
  • 150 ml sirop concentrat
  • Glazura:
  • crema de castane
  • Garnitura:
  • frisca
  • crema

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai amesteca putin, apoi se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit o ora.

Blatul de pandispan se taie orizontal in doua, se insiropeaza ca orice tort si se umple cu crema de

castane.

Crema. Piureul se anesteca cu untul frecat spuma si siropul concentrat. Se imbraca tot tortul cu crema si se orneaza cu frisca sau tot cu crema.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura olandeza cu fructe mere

Clatite cu mere si nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc