Tort de piscoturi

Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se prepara crema astfel: se freaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 gr piscoturi
  • 150 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de rom
  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru crema:
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se prepara crema astfel: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, ciocolata data pe razatoare si frisca, amestecand continuu. Crema se omogenizeaza si se pune un strat peste primul rand de piscoturi. Se aseaza un alt rand de piscoturi insiropate, se acopera cu crema si se incheie cu un rand de piscoturi care se acopera cu frisca sau cu crema ramasa.
Tortul se tine la rece, se taie dupa doua ore si se serveste ornat cu fructe din dulceata.

Alte retete de torturi:

Tort cu visine Padurea neagra

Tort de capsuni

Tort cu mere coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori