Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, zeama de lamaie, coaja de portocala rasa, sare, unt, portocala si vanilie.
Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale. Acum, retraiesc bucuria sarbatorilor alaturi de fiica mea si incerc sa-i insuflu semnificatia sarbatorilor si magia acestor evenimente. De asemenea, reteta copilariei mele a devenit si reteta copilariei ei. Sa vedem cum se prepara acest minunat tort.
Prepararea blatului:
Zaharul, ouale intregi si sarea se bat in baie de aburi pana ce compozitia devine spumoasa si se umfla. Se rodoca de pe foc si se bate in continuare pana ce se raceste. Se adauga, amestecandu-se usor, albusul, faina, coaja de portocala si zeama de lamaie. Trebuie foarte multa grija sa nu se lase compozitia. Se coace la foc potrivit in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Prepararea cremei:
Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga putin cate putin apa si vanilie taiata fin. Se fierbe in baie de aburi, la foc slab, amestecand continuu sa nu se prinda. Se ridica de pe foc si se mai amesteca din cand in cand, pana se raceste. Se adauga zeama de lamaie, zeama si coaja de portocala. Separat se freaca spuma untul, apoi se amesteca cu crema de mai sus pusa putin cate putin si amestecata bine, pana se omogenizeaza complet.
Blatul se taie in trei foi, care se ung cu crema de mai sus. Se orneaza cu frisca si portocale/fructe.
Tortul de portocale cu crema e mai gustos daca doua foi se unesc cu gem de portocale si se glaseaza cu serbet de portocale.
Aceasta reteta a fost propusa de Hainarosie Iuliana Maria pentru concursul media-content.
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiTiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...
Tiramisu reţetă cu lamaieBarcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.
Barcute din dovleceiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii