Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, zeama de lamaie, coaja de portocala rasa, sare, unt, portocala si vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de portocale cu crema

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 250g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 200g unt
  • 1 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale. Acum, retraiesc bucuria sarbatorilor alaturi de fiica mea si incerc sa-i insuflu semnificatia sarbatorilor si magia acestor evenimente. De asemenea, reteta copilariei mele a devenit si reteta copilariei ei. Sa vedem cum se prepara acest minunat tort.

Prepararea blatului:

Zaharul, ouale intregi si sarea se bat in baie de aburi pana ce compozitia devine spumoasa si se umfla. Se rodoca de pe foc si se bate in continuare pana ce se raceste. Se adauga, amestecandu-se usor, albusul, faina, coaja de portocala si zeama de lamaie. Trebuie foarte multa grija sa nu se lase compozitia. Se coace la foc potrivit in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Prepararea cremei:

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga putin cate putin apa si vanilie taiata fin. Se fierbe in baie de aburi, la foc slab, amestecand continuu sa nu se prinda. Se ridica de pe foc si se mai amesteca din cand in cand, pana se raceste. Se adauga zeama de lamaie, zeama si coaja de portocala. Separat se freaca spuma untul, apoi se amesteca cu crema de mai sus pusa putin cate putin si amestecata bine, pana se omogenizeaza complet.

Blatul se taie in trei foi, care se ung cu crema de mai sus. Se orneaza cu frisca si portocale/fructe.


Tortul de portocale cu crema e mai gustos daca doua foi se unesc cu gem de portocale si se glaseaza cu serbet de portocale.

Aceasta reteta a fost propusa de Hainarosie Iuliana Maria pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Bomboane de ciocolata
Bucataras.RO

Bomboane de ciocolata

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...

Bomboane de ciocolata
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos