Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoare
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.
Se feaca untul spuma cu zaharul pisat si galbenusurile rascoapte trecute prin sita. Se adauga galbenusurile crude pe rand, zeama de lamaie strecurata, faina si putina coaja de portocala.
La urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, timp de ora.
Se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.
Daca nu avem zahar bucati se rade coaja de portocale in zaharul tos cu care se freaca untul spuma.
Umplutura. Se inmoaie felia de cozonac uscat in sirop, curasao sau rom si apoi se freaca bine pana se face ca o crema.
Se adauga marmelada de caise si dulceata de
portocale taiata marunt. Se amesteca totul impreuna si se mai adauga sirop daca este nevoie, pentru consistenta umpluturii.
Se glaseaza tortul cu glazura de zahar ars.
Glazura. Zaharul pisat se da prin sita, se amesteca cu albusurile 45 min, apoi se adauga atata zahar ars cat sa capete o culoare galbena.
Se toarna imediat glazura peste tort, potrivind-o egal de groasa. Se poate prepara si glazura de zahar ars fiert: se inmoaie 300 g zahar in apa si se fierbe intr-o craticioara, amestecand continuu pana devine galben deschis. Imediat se toarna glazura peste tort potrivind-o in strat de grosime egala.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAm pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de BucatarasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii