Tort de portocale delicios

Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati
  • coaja unei portocale
  • 150 g unt
  • 6 galbenusuri rascoapte
  • 8 galbenusuri crude
  • zeama unei lamai
  • 80 g faina
  • 4 albusuri
  • Umplutura:
  • 1 felie de cozonac uscat
  • 2-3 linguri de sirop
  • 1 lingura Curasao sau rom
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura dulceata portocale
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 albusuri
  • zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.

Se feaca untul spuma cu zaharul pisat si galbenusurile rascoapte trecute prin sita. Se adauga galbenusurile crude pe rand, zeama de lamaie strecurata, faina si putina coaja de portocala.

La urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, timp de ora.

Se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.

Daca nu avem zahar bucati se rade coaja de portocale in zaharul tos cu care se freaca untul spuma.

Umplutura. Se inmoaie felia de cozonac uscat in sirop, curasao sau rom si apoi se freaca bine pana se face ca o crema.

Se adauga marmelada de caise si dulceata de

portocale taiata marunt. Se amesteca totul impreuna si se mai adauga sirop daca este nevoie, pentru consistenta umpluturii.

Se glaseaza tortul cu glazura de zahar ars.

Glazura. Zaharul pisat se da prin sita, se amesteca cu albusurile 45 min, apoi se adauga atata zahar ars cat sa capete o culoare galbena.

Se toarna imediat glazura peste tort, potrivind-o egal de groasa. Se poate prepara si glazura de zahar ars fiert: se inmoaie 300 g zahar in apa si se fierbe intr-o craticioara, amestecand continuu pana devine galben deschis. Imediat se toarna glazura peste tort potrivind-o in strat de grosime egala.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

American pancakes

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui

Pentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...

Ciorba radauteana cu piept de pui
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Vine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video
Cele mai apreciate rețete
Desert chec cu lamaie si mac
1
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Tort cu mousse alb si fructe de padure
2
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Parteneri
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache