Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele cura
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele curatate si pisate fin sau macinate, albusurile spuma si faina.
Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Focul trebuie sa fie moale.
Acest tort se umple cu frisca, iar pe deasupra se glaseaza cu glazura de portocala.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.
Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii