Tort de portocale, migdale si frisca

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele cura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • 3 portocale
  • 250 g migdale
  • 1 lingura faina pentru tapetat forma
  • Crema:
  • frisca
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3/4 pahar apa
  • zeama de la 1 1/2 portocala
  • coaja de la 3/4 portocala
  • rom

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele curatate si pisate fin sau macinate, albusurile spuma si faina.

Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Focul trebuie sa fie moale.

Acest tort se umple cu frisca, iar pe deasupra se glaseaza cu glazura de portocala.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.

Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori