Tort de portocale Pansy

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se procedeaza astfel: Cele 6

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort de portocale Pansy

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • zeama de l portocala
  • 250 ml apa
  • 1/4 baton vanilie
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 5 foi de gelatina
  • 250 g zahar
  • 500 g frisca
  • 2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
  • esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom
  • ca asa era in reteta mamei)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru glazura de jeleu:
  • 250 ml suc natual de portocale
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
  • 5 l frisca

Mod de preparare

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.

Se procedeaza astfel:

Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.

Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.

Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250 grade, timp de 10 minute. Apoi se scade temperatura la 200 grade pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.

Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.

Se adauga coaja de portocale zaharisita, (daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi), iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.

Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.

Asamblarea tortei:

Blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.

Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina: din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.

Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca. Reteta Tort de portocale Pansy a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu portocale gasiti aici:

Muffins cu portocale si ciocolata,

Prajitura de post cu crema de portocale,

Tort cu portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...

Aperitiv oua scotiene
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!