Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se procedeaza astfel: Cele 6
Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.
Se procedeaza astfel:
Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.
Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.
Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250 grade, timp de 10 minute. Apoi se scade temperatura la 200 grade pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.
Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.
Se adauga coaja de portocale zaharisita, (daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi), iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.
Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.
Asamblarea tortei:
Blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.
Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina: din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.
Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca. Reteta Tort de portocale Pansy a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro
Alte retete cu portocale gasiti aici:
Muffins cu portocale si ciocolata,
Prajitura de post cu crema de portocale,
Tort cu portocale
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacMENIU CU DRAGOSTE DE DIETA-usor de pregatit plina de gust si savoare
Humus din fasole alba si naut-reteta de postPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieSupa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!
Supa crema de linteRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbO reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.
Paine pufoasa de casaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii