Tort de portocale si frisca

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 280 g migdale curatate
  • 2 portocale
  • 280 g zahar
  • 10 galbenusuri
  • 6 bucati zahar
  • 6 albusuri
  • 2 linguri pesmet
  • Glazura - frisca

Mod de preparare

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdale.

Se mai amesteca cu galbenusurile pe rand si zaharul frecat pe coaja portocalelor.

Se freaca o ora. Se adauga apoi albusurile spuma si pesmetul.

Se coace 45 min intr-o forma de tort unsa, la foc potrivit.
Rece se garniseste dupa plac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori