Tort de portocale si migdale

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala. Se unge forma de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 1 portocala mare
  • Crema:
  • 3-4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • coaja de portocala
  • sirop (125 g zahar
  • 2-3 linguri apa)

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala.

Se unge forma de tort, se pune compozitia si se coace la cuptor o ora. Se taie apoi blatul si se umple si se acopera cu crema.

Crema. Se prepara un sirop din zahar si apa. Se adauga coaja de portocala rasa, se acopera si se lasa putin.

Separat se freaca galbenusurile si se toarna incet siropul.

Se freaca untul la care se adauga putin cate putin crema. Se freaca impreuna pana ce compozitia devine spumoasa.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori