Se freaca de coaja de portocala bucatile de zahar si se taie marunt. Migdalele tocate se amesteca cu zeama de portocale a carei coaja s-a folosit. Pes
Se freaca de coaja de portocala bucatile de zahar si se taie marunt.
Migdalele tocate se amesteca cu zeama de portocale a carei coaja s-a folosit.
Peste migdale se adauga siropul preparat din zahar si apa si legat pana se intinde bine, dupa care se adauga
si zaharul frecat de portocale. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand timp de 30 min.
Se mai adauga coaja de portocala din dulceata, taiata in bucati lungi si subtiri (julien), spuma albusurilor si pesmetul pisat, presarat cate putin; amestecand usor. Se coc doua blaturi timp de 45 min, la foc slab. Blaturile reci se umplu cu marmelada de coacaze sau de caise.
Totul se garniseste cu felii de portocala si frisca.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Vazusem aceasta prajitura pe un site unguresc si tare mi-a placut cum arata. M-am uitat peste ingrediente si am zis sa incerc...
Desert prajitura de Craciun, in straturiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii