Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.
BLATUL DE CACAO:
1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.
2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul
3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii
BLATUL DE MERE:
1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca
2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta
3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.
4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.
5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.
CREMA DE CARAMEL:
1. Se caramelizeaza zaharul
2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot
3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.
4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele
CREMA DE PIERSICI:
1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul
2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete
1. blat de cacao insiropat
2. crema de piersici
3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal
4. crema caramel
Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii