Tort de post

Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort de post

Ingrediente

  • BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt sau amoniac
  • esente de care vreti
  • cacao
  • faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut;
  • BLAT DE MERE:
  • tot pentru 2 foi in 2 tavi
  • daca faceti intr-o tava
  • iese mai gros si-l puteti felia:
  • 150 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 50-100 gr nuci macinate
  • 4 mere rase
  • praf de copt sau amoniac pentru crestere
  • faina cat cuprinde.
  • CREMA DE CARAMEL:
  • o cana cu zahar
  • 500 ml apa
  • 5 linguri pline cu faina
  • jumatate pachet margarina
  • cacao
  • esenta de rom
  • CREMA DE PIERSICI:
  • 1400 ml suc de piersici
  • 3 plicuri de budinca
  • eu am avut 2 de vanilie si una caramel
  • 9 linguri pline cu zahar
  • 4 linguri de Gustin
  • eu nu am pus si mi-a parut rau
  • 1 pachet cu margarina

Mod de preparare

BLATUL DE CACAO:

1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul

3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii

BLATUL DE MERE:

1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca

2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta

3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.

4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.

5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.

CREMA DE CARAMEL:

1. Se caramelizeaza zaharul

2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot

3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.

4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele

CREMA DE PIERSICI:

1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul

2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete

MONTAREA tortului de post:

4

1. blat de cacao insiropat

2. crema de piersici

3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal

4. crema caramel


Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa