Tort de post cu fructe

Tortul de post cu fructe este foarte bun si va trebuie 2 kg frisca Hulala, 500 g zahar, 6 portocale, 4 mandarine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg frisca Hulala
  • 500 g zahar
  • 6 portocale
  • 4 mandarine
  • 4 banane
  • 200 g stafide
  • 125 g gelatina
  • 2 cutii compot de ananas
  • 3 fiole de esenta de vanilie
  • 50 g coniac /vodca
  • 500 ml suc de portocale

Mod de preparare

Pentru tortul de post cu fructe, fructele curatate, tocate le amestecam cu coniacul si o esenta. Zeama de la compot si sucul de fructe le amestecam cu gelatina, lasam la umflat, apoi o incalzim pe Bain-Marie. Frisca o batem spuma cu zaharul, o vanilie si 5-6 linguri de gelatina topita.Aceasta o amestecam cu fructele, apoi punem frisca, amestecam si o asezam in forma tapetata cu nylon si felii de portocala. Apoi dam la rece. Dupa doua ore, rasturnam pe platou si la final ornam cu frisca.


Tortul de post cu fructe se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori