Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas
Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas se bat albusurile foarte bine, se adauga zaharul in ploaie, zeama de lamaie si se bate in continuare, pana se intareste spuma. Se inglobeaza in albusuri nucile, smochinele si migdalele taiate. Se amesteca de sus in jos, usor, ca sa nu se lase albusurile. Compozitia se toarna in tava tapetata, s eintinde egal cu o spatula de plastic. se baga tava in cuptorul bine incalzit, la foc mediu si se tine 40 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Cand blatul s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Rece, blatul se taie pe inaltime in 3-4 felii, cu un cutit foarte ascutit. Foile se stropesc cu rom. Se presara crema. Se dizolva nesul in apa calduta. Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza pe rand galbenusurile amestecand mereu. Se adauga nesul praful de vanilie, romul si se amesteca pana se obtine o crema fina.
Blaturile se ung cu crema, se aseaza unele peste altele, se imbraca tortul in crema si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Tort cu zmeura
Tarta cu caise
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii