Tort de turta dulce

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr miere
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 5 linguri miere
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si lamaia. Se amesteca. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se inglobeaza usor. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si se coace 40 de minute, la foc moderat. Se scoate forma din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie blatul in trei foi. Intr-un vas se freaca foarte bine mierea, romul si cacaua. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca mereu pana se leaga crema. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se freaca untul spuma si se incorporeaza, cate putin, in crema de galbenusuri. Se face glazura. Zaharul pudra se amesteca cu apa calda, se bate bine si apoi se adauga romul. Se freaca amestecul pana ce glazura se leaga si devine stralucitoare. Blaturile se ung cu crema, se pun unele peste altele si deasupra se toarna glazura.

La un ceai cald cu ghumbir merge de minune. Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci