Tort de vara cu mascarpone si iaurt

Tort de vara cu mascarpone si iaurt este o reteta de desert simplu de facut, cu aroma de iaurt si fructe proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de vara cu mascarpone si iaurt

Ingrediente

  • 350 de grame de biscuiti macinati
  • 200 de grame de margarina
  • 100 ml de lapte
  • 200 de grame de zahar
  • aroma de rom
  • 250 de grame de mascarpone
  • 200 ml iaurt
  • capsuni
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Se incalzaste laptele cu 100 de grame de zahar si cu margarina si se adauga si aroma de rom, dupa care se toarna pe biscuiti si se amesteca bine. Produsul obtinut se pune intr-o forma te tort cu pereti detasabili. Acesta va fi baza tortului.
Intr-un bol separat se amesteca mascarpone cu iaurtul, impreuna cu zaharul ramas si cu capsuni. Se prepara gelatina si se toarna peste amestec. Amestecul obtinut apoi se pune deasupra bazei si se pune in frigider pentru cateva ore.


Tortul de vara cu mascarpone si iaurt se taie felii si se poate orna cu diferite fructe sau cu frunze proaspete de menta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci