Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6
Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6 foi foarte subtiri. Separat se prepara crema: se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un alt vas se ard 150 gr zahar si se toarna cate putin peste oua, amestecand intr-una. Se lasa apoi la racit si se pune cate o lingura peste untul bine frecat, din care s-a scos apa. Se pune crema intre foi si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.
Tortul se serveste a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc
Prajitura snikers
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii