Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez

1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor. 1.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez

Ingrediente

  • Blatul :9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr nuca
  • Crema : 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar pentru ars
  • 250 unt
  • nuca

Mod de preparare

1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor.

1.b. Din acest amestec se coc 6 foi subtiri cat muchia cutitului, puse pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt si pus pe gratarul din cuptorul aragazului.

1.c. Cand foile sunt coapte, se desprind usor varand cutitul pe sub ele.

1.d. Se lasa sa se rumeneasca usor, altfel foaia are gust de ou. (Eu le las 15 minute pe 350F si aproape 10 minute pe 300F si formele le presar si cu un pic de faina).

2.a. CREMA se prepara astfel : se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana buna.

2.b. Se ard 150 gr zahar, dar nu prea tare ca se amaraste, si se toarna cate putin peste oua, batand bine tot timpul, altfel se face bomboane.

2.c. Cand s-a terminat de pus se mai bate si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se pune cate o lingurita peste untul bine frecat, din care s-a scos apa.

3.a. Se pune crema intre foi si se imbraca bine si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.


Se serveste dupa 2 zile. Nu se pune imediat la frigider, ci 2 zile se lasa la camara sau se poate pune la frugider dupa cateva ore de stat la temperatura camereu, pana se inmoie foile, apoi se pune la frigider.

Pofta buna!

Reteta Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa