Tort din albus cu nuca sau alune

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 350 gr zahar
  • 350 gr nuca sau alune
  • 1 lingurita faina
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar
  • 150 gr nuca
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr unt
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la copt in cuptor, la foc mic. Se prepara crema din 200 gr zahar, care se fierbe cu o jumatate de pahar de apa si 3 linguri cacao. Dupa ce s-a ingrosat, se lasa la racit si se amesteca apoi cu 4 galbenusuri. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o lingura din crema in unt. Se incorporeaza la final nuca maruntita in crema. Dupa ce blatul de tort s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe lungime si se unge cu crema, iar deasupra se orneaza cu frisca.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori