Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la copt in cuptor, la foc mic. Se prepara crema din 200 gr zahar, care se fierbe cu o jumatate de pahar de apa si 3 linguri cacao. Dupa ce s-a ingrosat, se lasa la racit si se amesteca apoi cu 4 galbenusuri. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o lingura din crema in unt. Se incorporeaza la final nuca maruntita in crema. Dupa ce blatul de tort s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe lungime si se unge cu crema, iar deasupra se orneaza cu frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii